Η Διαδικασία

Η συλλογή του καρπού ξεκινάει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ολοκληρώνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου. Καθώς το Kumilio προσφέρει μια σειρά προϊόντων με διαφορετικές απαιτήσεις ως προς την πρώτη ύλη, επιλέγουμε για κάθε προϊόν εκείνα τα σύκα που είναι στο κατάλληλο στάδιο ωρίμανσης. Έτσι πετυχαίνουμε τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της παραγωγής των δέντρων, με σεβασμό στο σύνολο του πλούτου που μας προσφέρουν.

Η Διαλογή

Μοιραζόμαστε τις αρμοδιότητες με τους συνεργάτες μας ώστε να αξιοποιούνται οι εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία του καθενός μας για κάθε είδος επεξεργασίας. Αποτελέσμα είναι στο τελικό προϊόν να συνδυάζουμε την πλέον κατάλληλη πρώτη ύλη, επεξεργασμένη από τον πλέον κατάλληλο συνεργάτη, στο σωστό χρόνο

Το Μουστέλι

Για τα ξερά σύκα, επιλέγονται μόνο τα “μουστέλια” – τα σύκα που βρίσκονται σε υπερώριμη κατάσταση. Στη συνέχεια τα ανοίγουμε και τα τοποθετούμε σε ξύλινα τελάρα, όπου θα παραμείνουν εκτεθειμένα στον ήλιο και τον ξερό αέρα.
Τα σύκα παρόμοιου μεγέθους ενώνονται σε ζεύγη και σχηματίζουν το τελικό προϊόν, γνωστό ως “σύκο Κύμης” ή “ασκάδα”. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με τη φυσική αποστείρωση που γίνεται με το βρασμό και το τελικό στέγνωμα. Κατά την αποστείρωση δεν χρησιμοποιούνται ατμοί θειαφιού. Στη συσκευασία κενού αέρος συνοδεύουμε τα σύκα μας με ένα φύλλο δάφνης, ως αρωματικό και φυσικό συντηρητικό.
Το αμύγδαλο, το καρύδι, ο χυμός λεμονιού και το κακάο είναι συστατικά που χρησιμοποιούμε σε κάποια προϊόντα μας. Με γνώμονα την υψηλή ποιότητα παραγωγής, επιλέγουμε να συνεργαζόμαστε με παραγωγούς με τους οποίους μας ενώνουν κοινές αξίες: για τη σημασία της σωστής διατροφής, την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας, την προέλευσή μας και τον προορισμό μας.