Η ιστορία μας

Η οικογένεια Λάμπρου δημιούργησε το Kumilio το 2015.
DSC_1069_1140x600

Σκοπός

Σκοπός τους είναι η διάδοση του σύκου Κύμης, φρέσκου και αποξηραμένου, ενός καρπού με έντονη παρουσία στην ιστορία της ελληνικής διατροφής που συνδυάζει τη γλυκειά γεύση με τη σπάνια διατροφική αξία.

Δραστηριότητα

Οι διαδικασίες της καλλιέργειας και της διαχείρισης βασίζονται στις παραδοσιακές μεθόδους που αναπτύχθηκαν στην περιοχή της Κύμης ανά τους αιώνες. Με δεδομένο το σεβασμό τους προς αυτή την παράδοση, εξακολουθούν να αναζητούν βελτιώσεις και συνδυασμούς που ναδεικνύουν την αξία του σύκου. Εκτός από τα ολόκληρα ξερά σύκα Κύμης, το Kumilio προτείνει και πειραματίζεται με νέες μορφές και χρήσεις του σύκου, όπως σε μαρμελάδα, παστέλι, συκόμελο, ρετσέλι και γλυκό του κουταλιού.

Παραγωγή

Η οικογένεια διαχειρίζεται 900 συκιές στο Κάδδι της Κύμης, όπου διατηρούν μια μικρή μονάδα διαλογής και επεξεργασίας.